Preparación:
A masa: Xúntase a fariña e no oco botamos auga, ovos se se queren, manteiga, fermento e sal. Amasamos ben e envolvémola nun pano, deixándoa levedar.
O recheo: Nunha tixola con aceite ó lume fritiremos a cebola e mailo pemento. Unha vez frito engadiremos o bonito e o pemento, e sálgase todo isto. Rematado o recheo, a masa xa estará a punto e co rolo estirarémola. Collemos a empanadeira e poñeremos a masa estirada enriba.
Cubrirémola co recheo. Seguidamente estiramos o resto da masa e poñerémola enriba; pecharase cun corrosco e picarase co garfo en tres ou catro sitios para que non colla aire. Pódese pintar de ovo batido, para que quede máis dourada.
Métese ó forno e déixase cocer ó gusto.
3 comentarios:
Mmmm...! Que boa pinta! Tomo nota, e a ver que tal me sae. Xa vos direi. Grazas mil!
Mmmm que rica che sabe
mmmmmmmmmmmmmmmmmm que rica che sabe
Publicar un comentario